Fırında Hamsi Buğulama

Author: LUGAS // Category:


1.5 kg hamsi kılçıklarını çıkarılarak ayıklanır.Ve bolca su ile defalarca yıkanır.(Hamsi yemeğimiz kılçıksız olunca daha rahat yeniyor ve daha lezzetli oluyor.Biraz zaman alsada yemek keyfi güzel oluyor)
Yıkanmış ayıklanmış hamsilerimizi bir tepsiye döküyoruz ve üzerine 1/2 çay bardağı sıvı yağ,Tuz ile harmanlıyoruz.Daha sonra aralarına piyazlık şekilde 1 büyük baş soğanı doğruyoruz.Üzerine 1 adet limonun suyunu gezdiriyoruz.Arzu edilen bölgelere pulbiber serpiyor ve 180-200 derece fırında 30-40 dk pişiriyoruz..
Afiyet Olsun..

0 Responses to "Fırında Hamsi Buğulama"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...