Fırın makarnayı sevmeyen yoktur her halde.Bizim evde çok sevilir.Bende arada bir yaparım.Beşamel sos ve kaşarla birlikte muhteşem bir tat oluyor bence.Yapmayanlar mutlaka denemeli diye düşünüyorum.Gelelim tarifime:
MALZEMELER:
- 250 gr fırın makarna(Yarım paket)
- 2-2,5 su bardağı kadar süt
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 tane yumurta
- 2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz,karabiber,İsteğe bağlı olarak muskat rendesi
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle makarnayı haşlayıp süzüyoruz ve soğuk sudan geçirip beklemeye alıyoruz.Diğer tarafta tencereye tereyağını koyunuz ve eritiniz.İçine unu ilave edip un kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavurunuz.Daha sonra sütümüzü içine yavaş yavaş ekleyiniz bu arada sürekli karıştırınız aksi halde topaklanır.Sosunuz muhallebi kıvamına gelinde ocaktan alınız.Bahratlarını ve tuzunu ekleyiniz.İsterseniz çok az muskat rendeleyiniz.Bence çok yakışıyor.Hafif ılık hale gelene kadar bekleyiniz.İçine iki tane yumurtayı kırıp karıştırınız.Daha sonra rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyiniz ve karıştırınız.Haşlanmış süzülmüş makarnayı geniş bir kaba alınız içine hazırladığınız beşamel soslu karışımı ekleyip güzelce karıştırınız.Yağlanmış Borcam kabınıza yerleştirip üzerine kalan kaşar peynirlerini ekleyiniz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişriniz.
AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
- 250 gr fırın makarna(Yarım paket)
- 2-2,5 su bardağı kadar süt
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 tane yumurta
- 2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz,karabiber,İsteğe bağlı olarak muskat rendesi
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle makarnayı haşlayıp süzüyoruz ve soğuk sudan geçirip beklemeye alıyoruz.Diğer tarafta tencereye tereyağını koyunuz ve eritiniz.İçine unu ilave edip un kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavurunuz.Daha sonra sütümüzü içine yavaş yavaş ekleyiniz bu arada sürekli karıştırınız aksi halde topaklanır.Sosunuz muhallebi kıvamına gelinde ocaktan alınız.Bahratlarını ve tuzunu ekleyiniz.İsterseniz çok az muskat rendeleyiniz.Bence çok yakışıyor.Hafif ılık hale gelene kadar bekleyiniz.İçine iki tane yumurtayı kırıp karıştırınız.Daha sonra rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyiniz ve karıştırınız.Haşlanmış süzülmüş makarnayı geniş bir kaba alınız içine hazırladığınız beşamel soslu karışımı ekleyip güzelce karıştırınız.Yağlanmış Borcam kabınıza yerleştirip üzerine kalan kaşar peynirlerini ekleyiniz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişriniz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "Fırın makarna-2"
Yorum Gönder