FRANSIZ KEKİ

Author: LUGAS // Category:
Fransız keki 007
Burada bahsettiğim pazar gezimizde Nüket tarafından bizlere ikram edilen Fransız keki. İlk bakışta hepimizin bildiği ve yaptığı üzümlü kek gibi görünsede, dokusu ve lezzeti çok ama çok güzeldi. İşte tarifi;
Malzemeler;
*3 adet oda sıcaklığında yumurta,
*180 gr oda sıcaklığında margarin ( Ben tereyağı kullanmanızı tavsiye ederim)
*180 gr toz şeker ~ 1 su bardağı
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*Yarım paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*1 su bardağı kuş üzümü ( Yaklaşık 1 su bardağı su ile haşlanmış ve soğutulmuş olacak)
*2 su bardağı un.
Hazırlanışı;
1.Oldukça yumuşak olan margarin ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpın.
2.Yumurtaları teker teker kırarak, çırpmaya devam edin.
3.Karışıma, sırasıyla limon kabuğu, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip iyice karıştırın.
4.En son, haşlanmış olan kuş üzümlerini de ekleyerek karıştırın.
5. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

0 Responses to "FRANSIZ KEKİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...