Frambuazlı Pasta

Author: LUGAS // Category:
Bu pastayı geçen haftasonu pazar kahvaltısına davet ettiğimiz kayınvalidem,eşimin ablaları,yeğenleri ve onların aileleri için tatlı olarak hazırladım.Yanında bir de çikolata soslu cheesecake yapmıştım.Hazırladığım sofrayı ve ikramları bir sonraki iletide yayımlayacağım.

Bu pastanın özelliği pandispanyasının Uno tarafından hediye olarak gönderilmiş olması.Daha önce gelen ekmeklerden ve minik çörek çeşitlerinden sonra bu son hediyelerde sürpriz oldu benim için.Bir kakaolu bir sade pandispanya için teşekkürler Uno.



Malzemeler:

1 Uno sade 3 katlı pandispanya
pandispanyayı ıslatmak için mix meyve suyu
Daha önce kullandığım şu krema
içine:
1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
3 muz

Üzeri için:
1 bardak frambuaz(dondurulmuş)
2 kaşık nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
3 kaşık tozşeker

Hazırlanışı:
Kremayı tarifteki gibi hazırlayalım.Pandispanyanın alt katını ayarlı kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirelim,3-4 kaşık meyvesuyu ile ıslatalım.Kremadan bolca yayalım ve uzunlamasına ikiye böldüğümüz muzları dizelim.Üzerine pandispanyanın ikinci katını koyalım ve yine meyve suyu ile ıslatalım,üzerine krema ve 1 bardak frambuazı yayalım.Üçüncü kat pandispanyayı yerleştirelim ve ince bir sıra krema yayalım.1 bardak frambuaz,şeker,tereyağ ,nişasta ve su ile Jöle gibi pelte hazırlayalım ve ılıkken kalıbın içindeki pastanın üstüne dökelim.Daha sonra çiğ hazır kremadan halka şeklinde dökelim süslemek amacıyla kürdanla içeri dışarı doğru çizelim ebru gibi şekillendirelim ve 6-7 saat kadar dolapta soğutalım.Servis zamanı kalıbın kenarından sivri uçlu bir bıçak ile geçelim ve yavaşça kalıbı yukarı doğru çekelim.Ben bir gece önceden hazırladım ve kahvaltı sonrası çok beğenilen bir pasta oldu.

0 Responses to "Frambuazlı Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...