300 gr kalem makarna
2 kuru sogan
2 dis sarimsak
1 kucuk kabak
500 gr domates puresi veya rende
1 cay kasigi feslegen
1/2 cay kasigi seker
tuz, karabiber
200 gr rende peynir
200 gr mantar
kiyilmis maydanoz
Makarnayi hasla, sudan gecir ve kenarda beklet. Kabagi, sogani, sarimsagi cok kucuk dogra. Yagda cevir. Domatesi, feslegeni ve sekeri kat ve biraz kaynat. Tuz ve biberini ekle. Makarnanin yarisini bir firin kabina koy ve karisimdan biraz dök. Peynir rendesinden de biraz koy. Makarnanin kalanini ve sonra peyniri koyarak firinda 225C° de peynirler eriyip renk alana kadar kizart. Bu arada mantarlari dogra ve yagda cevir. Gratine olmus makarnanin uzerine, maydanoz ile susleme yaparak servis et.
0 Responses to "firinda vejeteryan makarna"
Yorum Gönder