Bütün blog arkadaşlarıma günaydınlar diyorum.Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle arkadaşlar.Bu haftaya tatlı ile başalayalım tatlı tadında günler geçirelim.Fazla söze hacet yok ben sizlerinde bildiği bir tarifi kendi yorumumla aktarmak istiyorum.
MALZEMELER:
- 1 lt Süt
- 10 Yemek kaşığı şeker
- 3 Yemek kaşığı pirinç
- 3 Yemek kaşığı pirinç unu yada nişasta
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
- Pirinci ayıklayıp yıkayınız
- Üzerine dört, beş parmak geçecek kadar su koyup karıştırmadan kaynatınız.
- Pirinçler uzayınca ateşten alınız.
- Suyunu süzüp, süte karıştırınız.
- Sütü ateşe koyup, bir, iki taşım kaynayınca şekeri ilave ediniz.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Pirinç ununu biraz su ile ezip, sütlaca ilave ediniz. (Sütlacın koyulaşması için.)
- Bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alınız.Vanilyasını ilave edip karıştırınız.
- Sütlaçtan bir kepçe ayırınız.
- Yukardan dökerek birer kişilik kâselere koyunuz.Ilımaya bırakınız.
- Bir kepçe ayırdığınız sütlaçın içine bir yumurta sarısını koyunuz ve iyice karıştırınız.Bu karışımı kaselerin üzerine eşit miktarda yayınız.
- Fırına koyup ısıyı üstten vererek sütlaçların üstünü kızartınız.Fırından alıp dışarda ılık hale gelince buzdolabına koyunuz.Soğuk olarak servis yapınız.
NOT: Bütün sütlü tatlılarda, tatlı ateşten alınınca vanilya konur. Isının etkisiyle koku uçmaması için.
- Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
- 1 lt Süt
- 10 Yemek kaşığı şeker
- 3 Yemek kaşığı pirinç
- 3 Yemek kaşığı pirinç unu yada nişasta
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
- Pirinci ayıklayıp yıkayınız
- Üzerine dört, beş parmak geçecek kadar su koyup karıştırmadan kaynatınız.
- Pirinçler uzayınca ateşten alınız.
- Suyunu süzüp, süte karıştırınız.
- Sütü ateşe koyup, bir, iki taşım kaynayınca şekeri ilave ediniz.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
- Pirinç ununu biraz su ile ezip, sütlaca ilave ediniz. (Sütlacın koyulaşması için.)
- Bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alınız.Vanilyasını ilave edip karıştırınız.
- Sütlaçtan bir kepçe ayırınız.
- Yukardan dökerek birer kişilik kâselere koyunuz.Ilımaya bırakınız.
- Bir kepçe ayırdığınız sütlaçın içine bir yumurta sarısını koyunuz ve iyice karıştırınız.Bu karışımı kaselerin üzerine eşit miktarda yayınız.
- Fırına koyup ısıyı üstten vererek sütlaçların üstünü kızartınız.Fırından alıp dışarda ılık hale gelince buzdolabına koyunuz.Soğuk olarak servis yapınız.
NOT: Bütün sütlü tatlılarda, tatlı ateşten alınınca vanilya konur. Isının etkisiyle koku uçmaması için.
- Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "FIRIN SÜTLAÇ"
Yorum Gönder