EV YAPIMI FETTUCCİNE

Author: LUGAS // Category:




Geçtiğimiz ay MSA okulunda Şef Mehmet' in İtalyan mutfağı ve ev yapımı fettuccine eğitimine katıldım. Öncelikle şunu söyliyim inanılmaz keyifli,sıcak ve gerçekten eğitimin hakkını veren biryer MSA. Sizde benim gibi dünya mutfaklarını tanımaya hevesli iseniz bu okulu şiddetle tavsiye ediyorum.
Yanda fotoğrafını gördüğünüz yeni hazırlanmış ve manikanadan geçirilmiş fettuccine nin kurumaya bırakıldığı an. Makarnayı birkez ellerinizle hazırlayın bir daha asla dışardan almayacağınıza eminim. şahsen ben artık kendim yapıyorum. Hazırsanız eğer işte yapılışı :)






Hamur için Malzemeler:

  • 300 gr buğday unu
  • 3 yumurta
  • tuz
  • zeytinyağı
Sos İçin Malzemeler:


  • 50 gr krema
  • 50 gr tereyağ
  • 150 gr mantar
  • 80 gr parmesan
  • muskat
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Bir kabın içine elenmiş un, yumurta, tuz ve z.yağını koyup yoğurun. Yoğurma işlemi bitince üzerini örtüp 15 dk dinlendirin.
  2. Tencereye bol su koyup kaynatın.
  3. Dinlenmiş hamuru 3 parçaya bölüp, makarna kesme makinasından 1 mm inceliğe ulaşana kadar geçirin. Bu makinanın kullanışını en son aktarıcam.
  4. Makinadan geçirdiğiniz hamuru 1 cm kalınlığında kesin.
  5. Hazırlanan fettucine hamurlarını kaynayan suya atıp 3 dk pişirin ve süzün.
  6. Süzme işlemi bitince z.yağını ekleyip karıştırıp bırakın. Tekrar ateşe koymak yok
  7. Bir tavada tereyağını eritin ve dilimlediğiniz mantarları yağda soteleyin.
  8. kremayı ekleyip kıvama gelene kadar kaynatın.
  9. sos pişince içine makarna, tuz, karabiber, muskat koyun ve parmesann peynirini serpip servis yapın.

NOT: Dileyenler balzamik sirkeyle hem süsleyebilir hemde tatlandırabilirler.

MAKARNA KESME MAKİNASI:
Böyle marifetli makinaları ve onu keşfeden beyinleri çok ama çok seviyorum :) Yukarıda verdiğim tarifte fettucini makinada nasıl yapılır ? Hamuru nasıl yoğrulur anlatıcam, sırayla...

Yoğrulan ve dinlendirilen hamur 3 parçaya bölündükten sonra bir parçası alınıp hafif elle açılır ve makinanın 1.ci ayarından geçirilir, geçirilen hamur ikiye katlanıp tekrar 1 ayardan geçirilmeye devam edilir taa ki hamurun yüzeyi hafif puruzsuzleşene kadar. Daha sonra makinanın ayarı 2,3,4,5,6 ve 7 kadar hamuru birer kez geçirilerek alınır. 7.ci ayardan geçirildikten sonra sıra fettucini şeklini vermeye geliyor. Bunun içinde makinanın orta hizasında ki kısımdan geçirilip makarna hazırlanmış oluyor. Bu esnada ki en onemli kısım arada makarnanızı unlamanız. Hazırlanan makarna bolca unlanarak ve ağzı kapalı olarak 1 hft boyunca buzdolabında saklanabiliniyor.

Kolay gelsin :)











0 Responses to "EV YAPIMI FETTUCCİNE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...