MALZEMELER:
- 3 Su bardağı haşlanmış nohut
- 250-300 gr kuzu eti
- 1 Tane kuru soğan
- 1 Yemek kaşığı salça
- 1 Çay kaşığı kimyon(isteğe bağlı)
-Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Nohutu akşamdan tuzlu su ile ıslatınız.Nohutları güzelce yıkayıp haşalayınız.Haşladıktan sonra suyunu süzünüz.Tencereye yağı ve kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip karıştırın.Etler kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.Yemeklik doğradığınız soğanlar ilave edip kavurun sonra salçasını ilave edin.Haşlanmış nohutları,tuzunu ilave edin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su koyup pişirin.
- İsterseniz içine kurutulmuş acı biberde ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "ETLİ NOHUT"
Yorum Gönder