MALZEMELER:
- 1 orta boy lahana
- 1,5 su bardağı pirinç
- 300 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Maydanoz, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Lahananın yapraklarını ayırıp haşlayınız.Pirinçleri yıkayıp süzünüz,içine rendelenmiş soğanı,ince kıyılmış maydanozu,salçayı,kıymayı,sıvıyağı ve baharatları koyup güzelce karıştırınız.Haşlanmış lahana yapraklarını sarılacak şekilde kesiniz ve hazırladığınız iç harcından koyup fazla sıkmadan sarınız.Tencerenin dibine bir kaç lahananın sert kısımlarını koyunuz ve sardığınız sarmaları diziniz.Sarma işlemi bitince en üste bir kaç tane lahana yaprağı ile sarmaların üstünü kapatınız.Üzerine gelecek kadar su koyup orta hararetli ateşte pişriniz.
AFİYET OLSUN
- 1 orta boy lahana
- 1,5 su bardağı pirinç
- 300 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Maydanoz, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Lahananın yapraklarını ayırıp haşlayınız.Pirinçleri yıkayıp süzünüz,içine rendelenmiş soğanı,ince kıyılmış maydanozu,salçayı,kıymayı,sıvıyağı ve baharatları koyup güzelce karıştırınız.Haşlanmış lahana yapraklarını sarılacak şekilde kesiniz ve hazırladığınız iç harcından koyup fazla sıkmadan sarınız.Tencerenin dibine bir kaç lahananın sert kısımlarını koyunuz ve sardığınız sarmaları diziniz.Sarma işlemi bitince en üste bir kaç tane lahana yaprağı ile sarmaların üstünü kapatınız.Üzerine gelecek kadar su koyup orta hararetli ateşte pişriniz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "Etli lahana dolması"
Yorum Gönder