ETLİ BİBER DOLMASI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- Yarım kilo dolmalık biber
- 250-300 gr kıyma
- 1 Çay bardağı pirinç
- 1 Adet soğan(ince doğranmış)
- 2 Adet domates
- 1 Çorba kaşığı salça(bir kahve fincanı suda eritilmiş)
- Yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
- 2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz,Karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Biberleri yıkayıp sap kısımlarını çıkarın ve içini temizleyip yıkayın.
- Dolma içini hazırlamak için kıymanın içine soğan,pirinç,maydanoz,tuz ve karabiberi koyup iyice karıştırın.Sert olmaması için çok az su ekleyin.
- Biberlerin içini fazla sıkıştırmadan doldurun.Ağızlarına domates koyup(biberlerin kendi sapınıda koyabilirsiniz)biberlerin ağızları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin.
- Biberlerin üzerlerini örtecek kadar suyunu,sıvıyağını sulandırılmış salçayı ekleyip pişirin.Suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Pirinçler uzayıp biberler yumuşayınca ocaktan alın.Servis tabağına çıkarıp çok az suyundanda ekleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.

0 Responses to "ETLİ BİBER DOLMASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...