MALZEMELER:
- 1 Paket etimek(tuzsuz)
KREMASI:
- 500 gr Süt
- 1,5 Kahve fincanı un
- 75 gr Margarin
- 5-6 Yemek kaşığı şeker
- 1 Tatlı kaşığı pirinçunu
- 1 Tatlı kaşığı nişasta
- 1 Paket vanilya
- 1 Paket krem şanti
- 2-3 Yemek kaşığı kakao(isteğe bağlı)
ÜZERİ İÇİN:
- Çikolata sos(isteğe bağlı)
- Şam fıstığı veya fındık
ŞERBETİ:
- 2 Su bardağı şeker
- 2 Su bardağı su
- 1/4 Limon
HAZIRLANIŞI:
- Şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatın.Kaynamaya başlayınca çeyrek limonu içine koyup 4-5 dk daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.Etimekleri kaynatılan şerbet ile ıslatın ve soğumaya bırakın.
- Kreması için bir tencerede margarini eritin ve unu ekleyip un kokusu gidecek kadar 1-2 dk kavurun.Üzerine hızlı karıştırarak sütü ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.Koyulaşan kremaya bir çay bardağının içinde eritilen nişasta ve pirinç ununu ekleyin ve 5-6 dk kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyin.
- Pişirilen kremadan bir su bardağı ayırın ve soğutun.Krem şantiyi üzerindeki tarife göre çırpın ve soğuttuğunuz bir bardak kremayı ekleyip güzelce çırpın.İsterseniz bu karışıma kakao ekyebilirisniz.Sadede yapabilirsiniz.hazırladığınız kremayı ıslattığınız etimek'lerin üzerine dökün ve dolapta soğutup üzerine şam fıstığı veya fındık ekleyerek servis yapın.
- Sade yaparsanız üzerine çikolata sos ile servis yapabilirsiniz.
NOT:Ben etimekleri iki kat yaptım...
AFİYET OLSUN
- 1 Paket etimek(tuzsuz)
KREMASI:
- 500 gr Süt
- 1,5 Kahve fincanı un
- 75 gr Margarin
- 5-6 Yemek kaşığı şeker
- 1 Tatlı kaşığı pirinçunu
- 1 Tatlı kaşığı nişasta
- 1 Paket vanilya
- 1 Paket krem şanti
- 2-3 Yemek kaşığı kakao(isteğe bağlı)
ÜZERİ İÇİN:
- Çikolata sos(isteğe bağlı)
- Şam fıstığı veya fındık
ŞERBETİ:
- 2 Su bardağı şeker
- 2 Su bardağı su
- 1/4 Limon
HAZIRLANIŞI:
- Şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatın.Kaynamaya başlayınca çeyrek limonu içine koyup 4-5 dk daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.Etimekleri kaynatılan şerbet ile ıslatın ve soğumaya bırakın.
- Kreması için bir tencerede margarini eritin ve unu ekleyip un kokusu gidecek kadar 1-2 dk kavurun.Üzerine hızlı karıştırarak sütü ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.Koyulaşan kremaya bir çay bardağının içinde eritilen nişasta ve pirinç ununu ekleyin ve 5-6 dk kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyin.
- Pişirilen kremadan bir su bardağı ayırın ve soğutun.Krem şantiyi üzerindeki tarife göre çırpın ve soğuttuğunuz bir bardak kremayı ekleyip güzelce çırpın.İsterseniz bu karışıma kakao ekyebilirisniz.Sadede yapabilirsiniz.hazırladığınız kremayı ıslattığınız etimek'lerin üzerine dökün ve dolapta soğutup üzerine şam fıstığı veya fındık ekleyerek servis yapın.
- Sade yaparsanız üzerine çikolata sos ile servis yapabilirsiniz.
NOT:Ben etimekleri iki kat yaptım...
AFİYET OLSUN
0 Responses to "ETİMEK TATLISI"
Yorum Gönder