ELMALI PAY

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- 3,5 Su bardağı un
- 1 Paket margarin
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 Limon suyu
- 1 Paket kabartma tozu
- 4 Yemek kaşığı pudra şekeri
İÇ MALZEMESİ:
- 3 Tane elma(Tatlı)
- 1 Kahve fincanı su
- 1 Çay kaşığı tarçın
İÇİNİN HAZIRLANIŞI:
- Elmaları kabuklarını soyup rendeliyoruz.Üzerine bir fincan suyu ekleyip ocağa alıyoruz.Elmalar suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alıp tarçını ekliyoruz.Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
HAZIRLANIŞI:
- Un,yağ,kabartma tozu,limon suyu ve yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz.Kulak memesi kıvamı dediğimiz kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
- 10-15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlendirdiğimiz hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlıyoruz.Elimizle şekillendirip içine hazırladığımız elmalı içten koyup kapatıyoruz.
- Kağıt yayılmış tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Çabuk pişen bir hamur olduğundan fazla kızartmıyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "ELMALI PAY"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...