MALZEMELER:
- 500 gr Buğday
- 2 Tane limon
- 2 Tane patlıcan
- 3 Tane domates
- 3 Tane kırmızı biber
- 1 Demet yeşil soğan
- 1 Demet dereotu
- 1 Demet maydanoz
- 1 Subardağı haşlanmış mısır
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Ön hazırlık olarak akşamdan ıslatılmış buğdayları haşlayınız.Süzüp soğumaya bırakınız.
- Patlıcanların kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.
- Sıvı yağı kızdırıp patlıcanları kızartınıp,havlu kağıt üzerine çıkarınız.
- Haşlanmış buğdayı geniş bir kaba alınız.Patlıcanları ekleyiniz.Biber ve domatesleri küçük küçük doğrayınız.Maydanozları ince ince kıyınız.Haşlanmış mısırla birlikte buğdaya katınız.Tuzunu atıp yağ ve limonu ilave ediniz.Hepsini karıştırıp servis tabağına alınız.
NOT:Kişi sayısına göre ölçüleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.Bu ölçülerle yaklaşık altı kişilik bir salata çıkıyor.
AFİYET OLSUN
- 500 gr Buğday
- 2 Tane limon
- 2 Tane patlıcan
- 3 Tane domates
- 3 Tane kırmızı biber
- 1 Demet yeşil soğan
- 1 Demet dereotu
- 1 Demet maydanoz
- 1 Subardağı haşlanmış mısır
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Ön hazırlık olarak akşamdan ıslatılmış buğdayları haşlayınız.Süzüp soğumaya bırakınız.
- Patlıcanların kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.
- Sıvı yağı kızdırıp patlıcanları kızartınıp,havlu kağıt üzerine çıkarınız.
- Haşlanmış buğdayı geniş bir kaba alınız.Patlıcanları ekleyiniz.Biber ve domatesleri küçük küçük doğrayınız.Maydanozları ince ince kıyınız.Haşlanmış mısırla birlikte buğdaya katınız.Tuzunu atıp yağ ve limonu ilave ediniz.Hepsini karıştırıp servis tabağına alınız.
NOT:Kişi sayısına göre ölçüleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.Bu ölçülerle yaklaşık altı kişilik bir salata çıkıyor.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "BUĞDAY SALATASI"
Yorum Gönder