Geçenlerde evde elmamız varken bize gelen misafirlerimiz de elma getirince elmalar bozulmasın diye pazar günü bu tartı yaptım. Tarifi annemin çok eskiden yazdığı küçük kağıtları karıştırarak buldum. Tarife çok bağlı kalmadım, buraya kendi kullandığım miktarları yazıyorum.
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 30 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay fincanı pudra şekeri
- 4-5 adet elma(soyulup, rendelenmiş)
- 1 çay fincanı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay fincanı toz şeker
Unu bir kaba boşaltın, üzerine karbonat, pudra şekerinin yarısını, yoğurt ve yağları ekleyerek sertçe bir hamur elde edin. Hamurun üçte ikisini 26 cm'lik yağlanmış kelepçeli kalıbınızın veya tart kalıbınızın altına ve kenarlarına elinizle bastırarak yerleştirin. Elmalı harcı hazırlarken hamurları buzdolabında bekletin. Elma, şeker, tarçını elmalar pişene kadar ocakta tutun. Cevizleri de ekleyin ve ateşten alın. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Elmalı harcı dolaptan çıkardığınız kalıbın içindeki hamurun üzerine yayın. Kalan hamurla elinizle uzun şeritler yapın ve kafes şeklinde elmalı harcın üzerini kaplayın. Fırında kafes hamurların üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalan pudra şekerini serpin.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Elmalı Tart"
Yorum Gönder