Elmalı Pasta

Author: LUGAS // Category:

İşte en sevdiğim pasta. Bu gün birdenbire aklıma geldi. Hemen denedim . Çok az tadına baktım. Mımmm gerçekten kokusuyla ve tadıyla güzel olmuş. Daha fazla yememeliyim. En iyisi bir an önce tarife geçmek.

Malzemeler
  • 1 su bardağı kadar yoğurt (katı)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 bardak kadar kepekli un
  • üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
  • üzerine serpmek için pudra şekeri

içi için: 4-5 adet büyük tatlı elma, 4 kaşık toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, istenirse ceviz içi

Yapılışı

Öncelikle içini hazırlayın. Elmaları rendeleyip şekerle birlikte , çelik tencerede pişirin. Şeker miktarını, elmanız çok tatlı ise azaltabilirsiniz. Suyunu iyice çektikten sonra tarçın karıştırıp bir kenara koyun. Diğer tarafta yağ , yoğurt vanilya ve hindistan cevizini iyice karıştırıp, un ve kabartma tozunu eleyerek hamur yapın (ele yapışmayan , yumuşak bir hamur). Hamurun 1/3 ünü yağlanmış tepsiye serin( elle veya merdane ile ). Üzerine soğumuş içi yerleştirin. Kalan hamurdan küçük parçalar kopararak şeritler yapın sepet örgüsü gibi şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200C de pişirin.

0 Responses to "Elmalı Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...