MALZEMELER:
- 8 Tane elma
- 1 Su bardağı şeker
- Yarım su bardağı ceviz(İri dövülmüş)
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 Çay kaşığı tarçın
- Yarım elma(İçine doğranacak)
- Kırmızı gıda boyası veya nöbet şekeri
- Kaymak(Üzeri için)
- İsteğe bağlı olarak krem şenti ile de servis edilebilir.
HAZIRLANIŞI:
- On hazırlık olarak içini hazırlıyoruz.Tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız yarım elmayı,iri dövülmüş cevizi,üzümü,tarçını ve şekerin yarısını karıştırıyoruz.
- Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz.Hazırladığımız içi elmaların içine sıkıca dolduruyoruz.
- Elmaları bir tencereye koyuyoruz.Yarım kahve fincanı suya bir fiske gıda boyasını koyup karıştırıyoruz.Elmaların üzerine eşit olarak döküyoruz.Kalan şekeride üzerlerine serpip orta ateşte elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.(Tencerenin kapağını kapatıyoruz.)
- Ocaktan alıyoruz.Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine kaymak koyup servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "ELMA SÜRPRİZİ"
Yorum Gönder