Eskilerin mutfağından bir yemekle karşınızdayım. Anneanneler, babaanneler, anneler yapardı çocukluk günlerimizde. Belki mutfakta yeterli malzeme yoktu, belki başka işlerden yemek yapacak hal kalmamıştı, ya da mutfaktan sorumlu kişi hastaydı o gün. Besleyici, herkesin sevdiği ve yapımı zahmetsiz "ekmek mantısı" sunulurdu sofraya .
Ekmek mantısı yapmak için şartlar değişmedi. Bayat ekmek her zaman çok , vakit ise hiç yok.
Zor zamanlarınızda bu yemeği unutmayın. Lezzeti tartışılmaz....
Malzemeler (4 kişilik)
-2 ekmek
-5 adet domates
-2 baş orta boy soğan
-4 adet sivri biber
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-4 adet yumurta
-2 bardak sıcak su
-tuz , karabiber, kırmızı biber
Servis için:Sarımsaklı yoğurt
Yapımı
Ekmekleri küçük küpler halinde doğrayın , fırın tepsisine yayın. 150 C de kızartmadan kıtır hale getirin ve bir kenara koyun.
Diğer yandanyemeğin sosunu hazırlamak üzere tencereye, soğan ve biberleri ince doğrayarak yağla birlikte koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Domatesleri rendeleyin, soğanlara ekleyin. Birkaç taşım pişirdikten sonra sıcak su koyup yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin, suyu azalırsa sıcak su ekleyin. En son yumurtaları kırın . Yumurtalarda piştikten sonra yemeğiniz hazır.Tabağa önce kıtır ekmekleri koyun sonra üzerine sosu bolca gezdirin. Sarımsaklı yoğurtla birlikte harika oluyor. Afiyet olsun.
0 Responses to "Ekmek Mantısı"
Yorum Gönder