MALZEMELER:
- 2 Bardak pirinç
- 2 Kaşık sıvıyağ
- 1 Kaşık tereyağ
- 2-3 Domates
- 3 Bardak su (et suyu ya da tavuk suyu)
- Tuz
HAZIRLANIŞI :
- Pirinçleri el dayanabilecek kadar tuzlu suda 20 dk kadar ıslatıp süzünüz ve iyice yıkayınız.
- 2 Kaşık yağın içerisine kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip biraz öldürünüz
pilavın miktarı kadar suyu (4 bardak) ve tuzu atıp kaynatınız.
Su kaynayınca ıslatılmış pirinci ilave edip pişiriniz.Ocaktan alıp tencerenin kapağının arasına kağıt havlu koyunuz.(Buharı sulanıp tekrar pilava karışmasın diye )
Yarım saat kadar da dinlendirdikten sonra servis tabağına koyup sıcak servis yapınız.
NOT. Pilavı taneli domatesle değil de domatesin suyuyla yapmak isterseniz domatesleri birkaç parçaya bölüp, yarım bardak suyla 5-10 dakika pişiriniz. Süzgeçten geçiriniz, elde ettiğiniz domates suyu miktarı kadar pilav suyu miktarını azaltınız. Örneğin: pilavı pişirmek için 4 bardak su gerekiyorsa bunun bir bardağını domates suyu 3 bardağını et suyu olarak koymanız gerekir.
NOT:Ben domates suyu ile yaptım.Çekirdek sevmeyenler için önerebileceğim bir metoddur.
AFİYET OLSUN.
- 2 Bardak pirinç
- 2 Kaşık sıvıyağ
- 1 Kaşık tereyağ
- 2-3 Domates
- 3 Bardak su (et suyu ya da tavuk suyu)
- Tuz
HAZIRLANIŞI :
- Pirinçleri el dayanabilecek kadar tuzlu suda 20 dk kadar ıslatıp süzünüz ve iyice yıkayınız.
- 2 Kaşık yağın içerisine kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip biraz öldürünüz
pilavın miktarı kadar suyu (4 bardak) ve tuzu atıp kaynatınız.
Su kaynayınca ıslatılmış pirinci ilave edip pişiriniz.Ocaktan alıp tencerenin kapağının arasına kağıt havlu koyunuz.(Buharı sulanıp tekrar pilava karışmasın diye )
Yarım saat kadar da dinlendirdikten sonra servis tabağına koyup sıcak servis yapınız.
NOT. Pilavı taneli domatesle değil de domatesin suyuyla yapmak isterseniz domatesleri birkaç parçaya bölüp, yarım bardak suyla 5-10 dakika pişiriniz. Süzgeçten geçiriniz, elde ettiğiniz domates suyu miktarı kadar pilav suyu miktarını azaltınız. Örneğin: pilavı pişirmek için 4 bardak su gerekiyorsa bunun bir bardağını domates suyu 3 bardağını et suyu olarak koymanız gerekir.
NOT:Ben domates suyu ile yaptım.Çekirdek sevmeyenler için önerebileceğim bir metoddur.
AFİYET OLSUN.
0 Responses to "DOMATESLİ PİLAV"
Yorum Gönder