Domates Soslu Kızartma

Author: LUGAS // Category: , , , , , , ,
Aslında yaz günlerinin vazgeçilmez yemeğidir.Ama benim kardeşim ve kızım çok sevdiği için evimizde her daim yapılan bir kızartma türüdür.
Patates Kızartması Domates Soslu
Malzemeler:

  • 500 gr Kızartmalık patates
  • Yeterince YONCA ayçiçek yağı
Sosu için:
  • 3 adet domates  (ben 4 yemek kaşığı YONCA domates rendesi kullandım )
  • 1 diş sarımsak (olmasa da olur )
  • kekik
  • YONCA kanola sıvıyağ
Yapılışı:
Patateslerin kabukları soyulur ve ince ince doğranır.Kızartma tenceresine koyulan ayçiçek yağı iyice kızarınca patatesler atılır ve güzelce kızartılır.Kağıt havlu serilmiş bir tabağa pişen patatesler çıkartılır.
Diğer tarafta domates sosu hazırlanır .(isterseniz buradaki domates sosu tarifini de yapabilirsiniz.)
domatesler rendelenir.içerisine ezilen sarımsaklar (rendeleyebilirsiniz isterseniz) ve kekikle beraber sıvıyağ bir tava içerisinde suyu çekene dek pişirilir.
Hazırlanan kızartmanın üzerine sos dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun.....

0 Responses to "Domates Soslu Kızartma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...