Bögürtlen Soslu Tavuk Göğsü (Tereyağlı)
Author: LUGAS // Category: Böğürtlenli Tavukgöğsü, Dr.Oetker Tavukgöğsü, Penguen Böğürtlen Reçeli, Penguen Gıda, sütlü tatlılar3/2 su bardağı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
125.gr.Tereyağı (Yoksa Margarin)
1 su bardağı toz şeker
1 litre Süt
1 paket Vanilya
Varsa 2-3 tane damla sakızı
Üzeri İçin;
Penguen Böğürtlen Reçeli
HAZIRLANIŞI;
Un ve tereyağı 15-20 dk kadar kavrulur.Üzerine Süt eklenir.Daha sonra Şeker eklenir.Karıştıra karıştıra kaynatılır.Kaynadıktan sonra altı kısılır ve 15 dk.daha pişirilir.Damla Sakızı ilave edilir.Ve Ilındıktan sonra mikserle tam 20 dk.Çırpılır.
Daha sonra sudan geçirilmiş çalkalanmış muffin kalıplarına paylaştırılır.Arzu eden tepsiyede dökebilir karışmı.
Buzdolabında 3-4 saat en az dinlendikten sonra kalıplardan çıkarılır,borcam tepside yapıyorsanız dilimlenir..
Buzdolabında 3-4 saat en az dinlendikten sonra kalıplardan çıkarılır,borcam tepside yapıyorsanız dilimlenir..
Üzerine Böğürtlen Reçelinden 1 tatlı kaşığı pay edilirek servise sunulur.Afiyet Olsun..
0 Responses to "Bögürtlen Soslu Tavuk Göğsü (Tereyağlı)"
Yorum Gönder