Bisküvi Mantolu Rulo Sarma

Author: LUGAS // Category:
Photobucket

Malzemeler;

1 paket pötibör bisküvi (Kakaolu veya Sade)

2 poşet kremşanti
1.5 su bardağı soğuk süt

Muhallebisi İçin;

1 su bardağı dolusu un
100 gr.margarin
1 litre süt
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker

Sos İçin;

Böğürtlen reçeli

Hazırlanışı;

Margarin eritilir ve un ile 15 dk.kavrulur.Ardından 1 litre süt eklenir.Kaynamaya başlayınca vanilya ve tozşeker eklenir.10 dk.daha pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Diğer yandan 1.5 su bardağı süt ile 2 poşet kremşanti çırpılır.

Pötibör bisküviler robottan geçirilir.

Dikdörgen borcamın içine robottan geçirilen bisküviler her tarafını kaplayacak şekilde serpilir.Üzerine Muhallebinin hepsi dökülür.Ardından kalan bisküviler serpilir.En üstünede çırptığımız kremşantinin hepsi sürülerek kaplanır.Bu dolabında 2 saat dinlendirilir.

Daha sonra muhallebimiz dikdörgen şekillerde kesilir.ve her bir dikdörtgen rulo şeklinde sarılarak başta bir servis tabağına alınır.Etrafına böğürtlen sos veya çikolatalı sos ile süslenerek servis edilir..

0 Responses to "Bisküvi Mantolu Rulo Sarma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...