Malzemeler: (2 kişi)
300 gr. kadar kıyma
1 adet küçük boy soğan
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber ve arzu ettiğiniz baharatlar
arzuya göre maydonoz ben koymadım
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağ
su ve lavaş ekmeği 2 adet
Yapılışı: Kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz, tuzunu, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve arzu ettiğiniz baharatlarıda ilave ederek iyice yoğuruyoruz.
Bir miktar kıymalı harçtan alıp elimizle şekil veriyoruz şişiniz varsa daha güzel olur benim yoktu epey zorlandım ama sonuçta oldu. Izgarada iki yüzüde kızarana kadar pişiriyoruz. Izgaranıza sivri biberde atın kebapların yanına çok yakışıyor közlenmiş biber.
Tavamıza tereyağı alıp eritiyoruz içerisine salçayı ilave ediyoruz suyla sulandırıp biraz pişiriyoruz ve sosumuzu elde ediyoruz.
Lavaş ekmeğimize elimizle su serpiştirip azıcık yumuşamasını sağlıyoruz. Köfteleri içerisine koyup rulo halinde sarıyoruz ve bir parmak kalınlığında dilimliyoruz üzerlerine sosumuzdan döküp yanında yoğurtla servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
0 Responses to "BEYTİ SARMA"
Yorum Gönder