Ballı Susamlı Tavuk Sote

Author: LUGAS // Category:

Bal ve tavuk nasıl olur diye tereddüt ettirse de lezzeti gayet hoş oluyor. Biz ailecek çok beğendik. Çok hafif tatlımsı bir lezzeti var ve bu da tavuğa yakışıyor. Susamın tadını ise pek almıyorsunuz. Tavukları şişlere dizip tost makinasının ızgara özelliğini kullanarak pişirmek istedim ama her yerini eşit pişiremediğim için sotelemenin daha uygun olacağına karar verip soteleyerek pişirdim. Tarifi ise nette bulduğum tarifleri birleştirerek hazırladım. 

Malzemeler: 

  • 500 gr. tavuk göğsü( ~ 3 parça göğüs)
  • 1  yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2,5 yemek kaşığı susam
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Tavukları biraz iri şekilde kuşbaşı olarak doğrayın. Soya sosu( eğer çok tuzlu ise tuz eklemeyin),1 kaşık bal,susamve tuz ile karıştırıp 2-3 saat dinlendirin( ben sabah işe gitmeden hazırlayıp dolaba koydum) Tabanı yapışmayan bir tencereye yağı koyun. Hazırladığınız tavuk karışımını orta ateşte soteleyin. Ocağın altını kapatmaya yakın kalan 1 kaşık balı tavukların üzerine gezdirip karıştırın. Tavukları dışı kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun... 

0 Responses to "Ballı Susamlı Tavuk Sote"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...