Kurabiyeleri anneme kuzenim yapıp getirmiş. Ben de yedim tadını beğendim ve yanımda da fotoğraf makinesi olduğu için çekiverdim fotoğrafını :). Sanırım içindeki yağ miktarından dolayı (biraz margarin kokusu gelse de) tadı gayet güzeldi. Kuzenim margarin ile yapmış. Bence siz yarım bardak zeytinyağı + yarım paket tereyağı ile yapın bu kurabiyeyi. Çok daha lezzetli olacağını düşünüyorum.
Malzemeler:
- 1 paket yumuşak tereyağı (1/2 bardak sıvıyağ+ 1/2 paket tereyağı kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- aldığı kadar un
- hindistan cevizi, bal ve antep fıstığı
Yağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayın. Kurabiyeleri önce yumurta akına bulayıp, sonra hindistan cevizine batırın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Kurabiyelerin ortasına parmağınızla bastırın. 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişerken çukurlar kaybolursa tepsiyi çıkartıp çukurları belirginleştirip pişirmeye öyle devam edin. Fırından çıkar çıkmaz balla karıştırdığınız dövülmüş antep fıstığını kurabiyelerin ortasına paylaştırın.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Ballı Kurabiye"
Yorum Gönder