Herkese iyi akşamlar sizlere kolay ve basit bir tatlı veya pasta tarifi diyelim:))Gerçekten çok kolay balkabağı sevenler için hoş bir tat ben çok sevdim ve evden tam not aldı sizlerlede paylaşmak istedim.Fazla lafı uzatmadan ben tarifime geçeyim.
MALZEMELER:
- 1 kilo balkabağı(kabukları soyulmuş)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket Dr.oetker kaymak tadında şanti
- 5-6 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 25 tane çifte kavrulmuş petibör bisküvi
- Damla çikolata
- Dövülmüş ceviz içi
HAZIRLANIŞI:
-Kabakları yıkayıp doğrayınız.Tencereye koyup orta ateşte kabaklar suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirin.Daha sonra üzerine şekeri ekleyin ve arada karıştırarak kabaklar suyunu çekip marmelat kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alın.Soğumaya bırakın.Bisküvileri rondadan geçirin.
- Şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.Buzdolabında soğutun.Soğuyan kabakların içine bisküvileri ve hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırın.
- Kalıbınızın içini streç ile kaplayın.Hazırladığınız kabaklı karışımın yarısını koyun ve düzeltin üzerine şantiden ekleyin.Üzerine damla çikolatalardan serpiştirin.Kalan kabaklarıda üzerine koyup düzeltin ve streç ile kapatın.Bir gece dolapta bekletin.Dolaptan alıp kalıbından çıkartın.Üzerine hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz ekleyin.Dilimleyerek servis yapın.
NOT:Kabakların sulu olmamasına dikkat edelim.Çok yumuşak bir kıvam olmamasına dikkat edelim gerekirse bisküvi ilave edebilirsiniz.Şantinin mutlaka buzdolabında beklemiş ve soğuk olmasına dikkat edelim.Ben şantinin yarısını kullandım siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Mutlaka bir gece dolapta dinlendirelim.Şeker miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
- 1 kilo balkabağı(kabukları soyulmuş)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket Dr.oetker kaymak tadında şanti
- 5-6 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 25 tane çifte kavrulmuş petibör bisküvi
- Damla çikolata
- Dövülmüş ceviz içi
HAZIRLANIŞI:
-Kabakları yıkayıp doğrayınız.Tencereye koyup orta ateşte kabaklar suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirin.Daha sonra üzerine şekeri ekleyin ve arada karıştırarak kabaklar suyunu çekip marmelat kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alın.Soğumaya bırakın.Bisküvileri rondadan geçirin.
- Şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.Buzdolabında soğutun.Soğuyan kabakların içine bisküvileri ve hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırın.
- Kalıbınızın içini streç ile kaplayın.Hazırladığınız kabaklı karışımın yarısını koyun ve düzeltin üzerine şantiden ekleyin.Üzerine damla çikolatalardan serpiştirin.Kalan kabaklarıda üzerine koyup düzeltin ve streç ile kapatın.Bir gece dolapta bekletin.Dolaptan alıp kalıbından çıkartın.Üzerine hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz ekleyin.Dilimleyerek servis yapın.
NOT:Kabakların sulu olmamasına dikkat edelim.Çok yumuşak bir kıvam olmamasına dikkat edelim gerekirse bisküvi ilave edebilirsiniz.Şantinin mutlaka buzdolabında beklemiş ve soğuk olmasına dikkat edelim.Ben şantinin yarısını kullandım siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Mutlaka bir gece dolapta dinlendirelim.Şeker miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "Balkabaklı Kaymaklı Kolay Pasta"
Yorum Gönder