Kayınvalidem onları ziyarete gittiğimizde bu böreğin tarifini vermişti; çok lezzetli olduğunu söylemişti. Tarifi henüz denenemişken iş yerinden arkadaşımız sevgili Filiz de yaptığı ve çok sevdiği bir börek tarifini verdi bize, siteye koymamız için. Çok hoş bir tasadüf oldu; iki tarif de aynı idi :)) Sadece isimleri farklı... Eee böyle olunca lezzet konusunda tereddüt etmeden denedim tarifi. Sonuç muhteşem oldu. Sanki içli köfte yiyormuşsunuz gibi. Bu güzel tarif için ikinize de tekrar çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 250 gr. kıyma
- 1/4 su bardağı ince bulgur
- 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 adet soğan
- tuz,karabiber,kırmızıbiber,kimyon
- 1 su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı galete unu
Bulgurun üzerine bardağın yarısına gelecek kadar sıcak su koyup ıslatın. Soğanı ince ince doğrayıp 1 kaşık sıvı yağ ile soteleyin. İçerisine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Kıyma pişmeye yakın ıslatılmış bulguru, cevizi,tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın. Yufkalara sürmek için derin bir kap içerisine sıvıyağ, yoğurt ve yumurtaları koyup çırpın. Sos bana biraz koyu geldiği için yarım çay bardağı da süt ekledim. Sanırım yoğurt fazla koyuydu. Yufkanın birisini geniş bir tezgaha yayın ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 kaşık kadar koyup fırça ile yufkanın her tarafına yayın sosu. Yufkayı 8 parçaya bölüp her parçanın geniş tarafına kıymalı harçtan 1,5-2 kaşık koyup sigara böreği sarar gibi sıkıca sarın. Hazırladığınız börekleri önce içine sürdüğünüz yoğurtlu harça sonra da yayvan bir tabağa koyduğunuz galete ununa bulayın.( ben galete ununu bayatlamış ve kurumuş kepek ekmeklerini rondodan geçirerek elde ettim) Yağlı kağıt serilmiş yada çok az yağlanmış tepsiye yerleştirip önceden ısıtımış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilıkken servis edin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Avcı Böreği ( İçli Köfte Böreği )"
Yorum Gönder