Dün akşam biraz yorgun olmama rağmen çayın yayına bu kurabiyeleri pişirdim. Çok önce Beğendik'te gördüğüm kurabiyelerden esinlenerek denedim bu tarifi.
Malzemeler :
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı file antep fıstığı ( iri dövülmüş de olur)
- 3/4 çay bardağı toz antep fıstığı
- 1+2/3 su bardağı un
Yumurta ve pudra şekerini bir kaba koyun iyice karıştırın. Sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Hamur kıvamına geldikten sonra file antep fıstıklarını ekleyip hamuru yoğurun. Daha sonra hamuru tezgah üzerinde rulo yapın. Rulonun kalınlığı isteiğinizden daha kalın olsun. Sonra tezgaha toz antep fıstığını yayın. ruloyu tezgah üzerinde yuvarlayarak antep fıstığının tüm dış yüzeyi kaplamasını sağlayın. Daha sonra ruloyu buzdolabında 20 dk. dinlendirin.
Dolaptan çıkardığınız ruloyu 1-1,5 cm kalınlığında kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin. Isıyı 150 dereceye düşürüp 3-4 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tel ızgara üzerine dizip soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Antep Fıstıklı Kurabiye"
Yorum Gönder