1 su bardagi yogurt
200 gr margarin
1 yumurta
1 kasik limon suyu
kabartma tozu
tuz
un
1 yumurta sarisi
susam yada cörekotu
Ic malzeme ;
kiyma, sogan, maydanoz, tuz ve karabiber
Soganlari ince kiy ve kiyma ile birlikte kavur. Baharatlari ve en son maydanozu katip bir kenarda beklet. Yogurt, yumurta, margarin, limon suyunu bir guzel karistir. Un, tuz ve kabartma tozunuda ekle. Kulak memesi yumusakliginda hamur elde edene kadar yogur ve un kat. Hamuru merdane ile dikdörtgen biciminde ac. Hamurun yarisina hazirlanan ic malzemeden koy ve diger yarisini uzerine kapat. Uc kisimlarinida duzgun bicimde birlestir. Uzerine yumurta sarisi surup, susam veya cörekotu serperek firinda 175 derecede renk alana kadar pisir.
0 Responses to "Annem`in kiymali poğacasi"
Yorum Gönder