"Ankara " denilince aklınıza ilk olarak hangi kelime geliyor?
Doğrusu şu sıralar benim aklıma ilk gelen sözcük "susuzluk ". Neyse , mutfak severler, artık Ankara denilince aklınıza bu yemeğin ismi gelebilir. Yani biraz iddialı bir yemek . Her ne kadar etli dolmayı andırsada, ben özellikle sunumunu çok beğendim...
Malzemeler
- 12 adet ince kabuklu dolmalık biber
-2 baş soğan
-10 adet domates
- 1/2 demet maydonoz
- 1/2 adet dereotu
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1/2 bardak pirinç
- 1/2 bardak pilavlık bulgur
- 1 bardak kıyma
-tuz , karabiber, kırmızı biber, acı pul biber
-4-5 kaşık zeytinyağı
Yapılışı
Öncelikle dolmalık biberlerin sap kısımlarını temizleyip , boyuna ikiye bölün.Daha sonra içi hazlayın. Soğanları incecik doğrayıp, zeytinyağında , tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Yumuşayan soğanlara diğer malzemeleri karıştırın (pirinç ve bulgur çiğ olacak). Hazırladığınız içten ceviz büyüklüğünde alıp yarım dolmalık biberlere yerleştirin. Üzerine 4'e böldüğünüz domatesleri dizin. Piştikten sonra bu domatesler çok güzel görüntü ve lezzet veriyor.Yayvan bir tencereye dolmaları yerleştirin , üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve iki parmak geçecek kadar su ekleyin , kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not: Tarif için Fatma Leyla Deniz Hanım 'a teşekür ederim.
0 Responses to "Ankara Yemeği"
Yorum Gönder