Sevdiğim pasta türlerinde biri de Alman pastasıdır. Birkaç gün önce ab-ı hayatın sayfasını gezerken gördüm ve resmen canım çekti. Minik hali de çok orjinal geldi, blogunda okuduğum kadarıyla o da bu tarifi portakal agacından almış.
Bende deniyim dedim ve girdim mutfağa. Yapımı hem kolay hem de zevkliymiş. Hamur yoğuruyorsun sonra onları pişirip kesiyorsun felan filan :) oyun gibi.
Tarifine gelince, ab-ı hayattan aldığım tarifi birebir uyguladım sadece kremasını biraz değiştirip kendime göre eklemeler yaptım. Sizlere de tavsiye ediyorum tadı, görüntüsü, yapımı ve ertesi gün hala taze kalmış olması bence çok ideal bir pasta türü.
İşte tarifi...
Malzemeler:
- 1kg un
- 125gr margarin (ben hamur işi kullandım)
- 1 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 48gr yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ılık su
Yapılışı:
- Derin bir kabın içerisinde maya ılık su ile iyice eritilir. Ardından süt, şeker ve tuz ilave edilerek 1 saat bekletilir.
- Ardından yumurta, yumuşak margarin eklenip un katılıp iyice yoğurulur. Yoğurulan hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekletilir.
- Mayalanmış hamurdan parçalar koparılıp merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır, açılan hamurdan su bardağı yardımıyla daireler kesilir.
- Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saatte tepsi de mayalandırılır.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve kremasını doldurun. Üzerini pudra şekeriyle süsleyin.
Krema için;
malzemeler: yarım litre süt, 1 çay bardağı tozşeker, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı un, vanilya, 50 gr yağ, vanilyalı puding (ben custard kullandım). Yağ ve puding hariç tüm malzeme karıştırılıp orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra ılıyınca yağ katılıp mikserde çırpılır ardından pudingde katılıp iyice çırpılır.
0 Responses to "Alman Pastası"
Yorum Gönder