Urfa yöresinde yapılan bu köfte etsiz çiğköfte olarakta adlandırılıyor.Et sevmeyenler için iyi bir seçim.Bulgurlu ve acı sevenler için çok sevilecek bir lezzet.Çayın ve ayranın yanına çok yakışıyor.
Malzemeler :
500 gr. ince bulgur1 demet maydanoz4-5 tane taze soğan2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı isot 1 tatlı kaşığı tuz2 tane çok ince doğranmış kuru soğan
2yemek kaşığı kuru nane
karabiber
tuz istenirse 2-3 diş sarımsak
5 yumurta
tereyağ(veya sıvıyağ)YAPILIŞIMaydanoz ve taze soğan ince ince kıyılıp bir kenarda bekletilir. Diğer bütün malzemeler iyice karıştırılır ve yoğurulur. 20 -30 dakika kadar yoğurulan olan bu karışıma ara ara sıcak su eklenir. Avuçla ezerek çiğköfte gibi iyice macun halini alan bulgur karışımına maydanoz ve soğan eklenir. 5 yumurta 1 su bardağı tereyağ da pişirilir ve bulgura eklenir. Yağlı yumurta karışıma yedirildikten sonra arzuya göre şekil verilir. Marul ve naneyle süslenen servis tabağıne dizilir.Ayranla afiyetle yenilir.
Malzemeler :
500 gr. ince bulgur1 demet maydanoz4-5 tane taze soğan2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı isot 1 tatlı kaşığı tuz2 tane çok ince doğranmış kuru soğan
2yemek kaşığı kuru nane
karabiber
tuz istenirse 2-3 diş sarımsak
5 yumurta
tereyağ(veya sıvıyağ)YAPILIŞIMaydanoz ve taze soğan ince ince kıyılıp bir kenarda bekletilir. Diğer bütün malzemeler iyice karıştırılır ve yoğurulur. 20 -30 dakika kadar yoğurulan olan bu karışıma ara ara sıcak su eklenir. Avuçla ezerek çiğköfte gibi iyice macun halini alan bulgur karışımına maydanoz ve soğan eklenir. 5 yumurta 1 su bardağı tereyağ da pişirilir ve bulgura eklenir. Yağlı yumurta karışıma yedirildikten sonra arzuya göre şekil verilir. Marul ve naneyle süslenen servis tabağıne dizilir.Ayranla afiyetle yenilir.
0 Responses to "Yumurtalı Bulgur Köftesi"
Yorum Gönder