Yıldız Şehriye Çorbası-Ekşili Sebze Çorbası-Karnıbahar Çorbası-Kremalı Havuç Çorbası

Author: LUGAS // Category:
Kremalı havuç çorbasının tarifini ‘Fransız Kadınlar Niçin Kilo Almaz’ adlı kitaptan aldım. Kitabın yazarı Mireille Guiliano. Kremalı havuç çorbasının yapımında ve malzemelerinde biraz değişiklikler yaptım.

Yıldız Şehriye Çorbası


1 Su bardağı yıldız şehriye
6-7 Su bardağı su
1 Tablet et suyu
1,5 Yemek kaşığı margarin
1 Yumurta
1 Su bardağı süt
Maydanoz, nane
Tuz, pul biber
Yapılışı: Margarini eritin. Margarine 6-7 su bardağı sıcak suyu, yıldız şehriyeyi, et suyu tabletini, ince kesilmiş maydanozu ilave edin. Şehriyeler yumuşayana dek pişirin. Bir kapta sütle yumurtayı iyice çırpın. Sütlü karışıma 1–2 kepçe çorbadan koyarak ılıştırın. Yumurtalı karışımı ve pul biberi şehriye çorbasına ekleyin. Yarım yemek kaşığı margarinde naneyi yakıp, yıldız şehriye çorbasına karıştırın. Yıldız şehriye çorbasını bir iki taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Şehriye çorbasını ocaktan alınca içine, tuz ilave edin.

Ekşili Sebze Çorbası


300gr. Karnıbahar
1 Kök ıspanak
2 Tablet et suyu
1 Havuç
200gr. Brokoli
1 Patates
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Soğan
Yarım limon suyu
1 Tatlı kaşığı nane
5-6 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı pul biber
1 Kabak, Sıvı yağ
Yapılışı: Sebzeleri temizleyin, yıkayın ve iri iri kesin. Sebzelere yeterince su koyup, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri süzün ve püre haline getirin. Sebzelere 7 su bardağı suyu (sebzeleri haşladığınız suyu), et suyu tabletlerini, ekleyip çorbayı pişirin. Tereyağı ve biraz sıvı yağını birlikte eritin. Yarım limon suyunu (2-3 yemek kaşığı kadar vardı isterseniz limon miktarını biraz arttırabilirsiniz), naneyi, sarımsak rendesini, pul biberini tereyağına ilave edin. Nane ve pul biberi iyice kavrulana değin, limonlu sosu pişirin. Limonlu sosu sebze çorbasına ekleyin. Ekşili sebze çorbasını biraz daha pişirip, ocaktan alın.

Karnıbahar Çorbası

1 Orta boy karnıbahar
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu un
2 Yemek kaşığı margarin
Kırmızı toz biber
Muskad, karabiber, tuz
Yapılışı: Karnıbaharı haşlayıp, süzün ve püre haline getirin. Margarini eritip, margarinde unu sarartmadan kavurun. Karnıbaharı, yeterince suyu, sütü, baharatları ekleyip çorbayı kaynatın. Karnabahar çorbasını, ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edin.

Kremalı Havuç Çorbası


2 Havuç
2 Patates
3 Diş sarımsak
1 Soğan
3 Yemek kaşığı krema
1 Defne yaprağı
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı muskad rendesi
Tuz, karabiber
1 Tatlı kaşığı margarin
Üzeri için:
1 Yemek kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
Bayat ekmek
Yapılışı: Havucu ve patatesi soyup, irice kesin. Birlikte haşlayın. Haşladığınız sebzeyi süzüp, püre haline getirin. Soğanı defne yaprağıyla birlikte, 2 yemek kaşığı sıvı yağında kavurun. Minik kesilmiş sarımsakları da ekleyip, biraz daha kavurun. Patates havuç püresini, tuzu, karabiberi, süzdüğünüz sebze suyunu, muskad rendesini, kremayı, 1 tatlı kaşığı margarini soğana ilave edin. Kremalı havuç çorbasını pişirin. 1 Yemek kaşığı margarini eritin. Küçük küp kesilmiş bayat ekmekleri kırmızı toz biberle birlikte, ekmekler kızarana dek margarinde kavurun. Kremalı havuç çorbasının üzerine kırmızı biberli kroton ekmeklerden koyup, servis yapın.

0 Responses to "Yıldız Şehriye Çorbası-Ekşili Sebze Çorbası-Karnıbahar Çorbası-Kremalı Havuç Çorbası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...