Pastamı kardeşimin bir haftalık tatilinin bitişi ve yarın okuluna ve işine dönüyor oluşu nedeniyle yaptım bu akşam. Aslında aklımda böyle bir süsleme yoktu. Ben kardeşimle kendimi yin ve yang a benzetirim. O genelde çilekli kısmıdır ben ise kakaolu kısmı. Birbirimizden karakter olarak farklı olsakta birbirimizi tamamladığımızı düşünürüm. Çok fazla görüşemiyoruz ayrı illerde olmamızdan dolayı. Fakat günün her anı aklımdadır. Her gün mutlaka konuşuruz telefonla. İnsanın kardeşinin olması bence çok büyük bir zenginlik dünyada. İster yakın ister uzak olalım varlığını bilmek bir umut bir mutluluk verir bana. Yaşca büyük olan ben olmama rağmen bazen o bana ablalık yapmıştır her zaman destek olmuştur. Onu çok seviyorum. Onun da benim gibi hissettiğini biliyorum. Bu mutluluğumu bir kat daha arttırıyor. Pastayı çok sever. Genelde çikolatalı pastaları tercih eder fakat ben evdeki malzemelerden birşeyler çıkarmaya çalıştım bu sefer. Bakalım beğenecek mi? Bence gönülden ve sevgiyle yapılan her yemek lezzetli olur. Siz ne dersiniz?
malzemeler:
2 katlı hazır pasta keki
1 adet Dr. Oetker dolgu kreması(vanilyalı vardı evde)
1 adet çilekli krem şanti
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
4 tatlı kaşığı toz şeker
4 tatlı kaşığı nescafe gold
üstünü süslemek için ve araya koymak için çilek
yine üstü için ülker cocopops (oğluma almıştım fakat yemeyince bu şekilde tüketmek geldi aklıma)
yapılışı:
Kekler süt, toz şeker ve nescafe karışımı ile kaşık kaşık dökülmek suretiyle ıslatılır. Vanilyalı pasta dolgu kreması 1 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır. araya sürülür. Dilimlenmiş 5-6 çilek araya yayılır. İkinci kat kek yerleştirilir. Çilekli krem şanti sütle hazırlanır ve pasta bununla kaplanır. Bıçağın ucuyla "S" şekli çizilir ve bir tarafına cocopops diğer tarafına çilek dilimleri yanyana yerleştirilir. Çileklerin üzerlerine bal sürerseniz hem parlak görünür hem de hava ile temasını kestiğiniz için çabuk bozulmazlar. Ben bir de çilekli tarafın altına lezzet açısından hindistan cevizi serptim. Kesilmiş halini şimdi yayınlayamıyorum çünkü yarın için hazırladım.
Afiyet Olsun.
malzemeler:
2 katlı hazır pasta keki
1 adet Dr. Oetker dolgu kreması(vanilyalı vardı evde)
1 adet çilekli krem şanti
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
4 tatlı kaşığı toz şeker
4 tatlı kaşığı nescafe gold
üstünü süslemek için ve araya koymak için çilek
yine üstü için ülker cocopops (oğluma almıştım fakat yemeyince bu şekilde tüketmek geldi aklıma)
yapılışı:
Kekler süt, toz şeker ve nescafe karışımı ile kaşık kaşık dökülmek suretiyle ıslatılır. Vanilyalı pasta dolgu kreması 1 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır. araya sürülür. Dilimlenmiş 5-6 çilek araya yayılır. İkinci kat kek yerleştirilir. Çilekli krem şanti sütle hazırlanır ve pasta bununla kaplanır. Bıçağın ucuyla "S" şekli çizilir ve bir tarafına cocopops diğer tarafına çilek dilimleri yanyana yerleştirilir. Çileklerin üzerlerine bal sürerseniz hem parlak görünür hem de hava ile temasını kestiğiniz için çabuk bozulmazlar. Ben bir de çilekli tarafın altına lezzet açısından hindistan cevizi serptim. Kesilmiş halini şimdi yayınlayamıyorum çünkü yarın için hazırladım.
Afiyet Olsun.
0 Responses to "YİN-YANG PASTA"
Yorum Gönder