11 ayın sultanı RAMAZAN hepimiz için hayırlı ,sofralarımız bol bereketli olur inşallah,ramazan sofralarının ayrı bir güzelliği ve özeni olur her evde,daha bir farklı daha bir telaşlı olur hazırlıklar.
Bende TAVUKLU PİLAV, BARBUNYALI SEMİZOTU SALATASIYLA sofralarınıza katkıda bulunmak istedim.
TAVUKLU PİLAV
5 adet haşlanmış baget
1 orta boy soğan
1 adet küp doğranmış patates
2 adet yeşil biber
3 su bardağı pirinç
yarım yemek kaşığı salça
tuz,karabiber,kuru nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
öncelikle pirinci ayıklayıp güzelce yıkayalım,tencereye sıv yağı alıp ufak doğranmış soğanı kavurmaya başlıyalım biraz yumuşayınca doğranmış patates ve yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edelim patatesler kızarmış görüntüsünde olana kadar kavuralım soğanların yanmasına izin vermeyelim,salçayı ilave edip karıştıralım ,pirinci ilave edelim biraz kavurup üzerine çıkacak kadar tavuk suyu ilave edelim normal pilavdan daha fazla su koymamız gerekiyor tavuk suyu yeterli gelmezse içme suyu ilave edebiliriz,tuz.karabiber ve kuru nane ekledikten sonra önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pilavı pişirelim suyunu fazla koyduğumuz için biraz suluca kalıcaktır ,pişen pilavı fırın tepsisine yayalım üzerine haşlanmış tuzlanmış bagetleri aralıklı yerleştirelim önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirme işlemine devam edelim ,piştikten sonra dışarda dinlendirelim pilavımız servise hazır,kişi sayısına göre tavuk ve pirinç miktarı arttırılabilir.
BARBUNYALI SEMİZOTU SALATASI
istenilen miktarda haşlanmış taze barbunya
rendelenmiş havuç
semizotu yaprakları
taze soğan
salatalık
domates
limon suyu,sıvı yağ,tuz
Bende TAVUKLU PİLAV, BARBUNYALI SEMİZOTU SALATASIYLA sofralarınıza katkıda bulunmak istedim.
TAVUKLU PİLAV
5 adet haşlanmış baget
1 orta boy soğan
1 adet küp doğranmış patates
2 adet yeşil biber
3 su bardağı pirinç
yarım yemek kaşığı salça
tuz,karabiber,kuru nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
öncelikle pirinci ayıklayıp güzelce yıkayalım,tencereye sıv yağı alıp ufak doğranmış soğanı kavurmaya başlıyalım biraz yumuşayınca doğranmış patates ve yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edelim patatesler kızarmış görüntüsünde olana kadar kavuralım soğanların yanmasına izin vermeyelim,salçayı ilave edip karıştıralım ,pirinci ilave edelim biraz kavurup üzerine çıkacak kadar tavuk suyu ilave edelim normal pilavdan daha fazla su koymamız gerekiyor tavuk suyu yeterli gelmezse içme suyu ilave edebiliriz,tuz.karabiber ve kuru nane ekledikten sonra önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pilavı pişirelim suyunu fazla koyduğumuz için biraz suluca kalıcaktır ,pişen pilavı fırın tepsisine yayalım üzerine haşlanmış tuzlanmış bagetleri aralıklı yerleştirelim önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirme işlemine devam edelim ,piştikten sonra dışarda dinlendirelim pilavımız servise hazır,kişi sayısına göre tavuk ve pirinç miktarı arttırılabilir.
BARBUNYALI SEMİZOTU SALATASI
istenilen miktarda haşlanmış taze barbunya
rendelenmiş havuç
semizotu yaprakları
taze soğan
salatalık
domates
limon suyu,sıvı yağ,tuz
0 Responses to "TÜM İSLAM ALEMİNİN RAMAZANI MÜBAREK OLSUN"
Yorum Gönder