Tepsi Kebabi

Author: LUGAS // Category:
Sevgili Birsencigimin tarifleri arasinda görüp denemek istedigim tarifler arasina almistim tepsi kebabini. Kismet bugüneymis.. Esimden tam not aldi :)) Arkadasima tarifi için tekrar tesekkür ediyorum :)) Tarifi biraz degistirdim ama orjinal tarif Birsene ait :))



Malzemeler:
  • 500 gr ortayagli kiyma
  • 1 büyük kuru sogan
  • 1 demet maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kirmizibiber
  • 1,5 t.k. biber salçasi
  • Sivi yag
  • Tuz

Yapilisi: Kiymamizi bir kaba alalim ve içine ince ince kiydigimiz maydanozu, kimyon, karabiber, kirmizibiber ve tuzumuzu ekleyelim. Rendeledigimiz soganlarimizi da ekleyip iyice yoguralim. Firina dayanikli bir tepsinin içine yayalim.

Tepsinin üzerine biberleri ve domatesleri yerlestirelim.

1 su bardaginin içine aci biber salçasi, siviyag ve yarisini geçecek kadar su koyup karistiralim. Köftemizin üzerine dökelim ve 200 C firinda 1 saat kadar pisirelim.




0 Responses to "Tepsi Kebabi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...