Bugün su böreği hazırladım arkadaşlarıma yapım aşaması biraz oyalayıcıda olsa çok zor bir börek değil ben ufak bir lokma tattım sadece MEHTAP'ın programının dışına çıkmak istemediğim için ,ama lezzetine şüphe yok çünkü bir tepsi anında bitiverdi.
MALZEMELER
8-9 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
5 adet yumurta
tuz
1 çay bardağı sıvı yağ ve yaklaşık 50 gr eritilmiş teryağ karışımı
500 gr beyaz peynir
istenirse maydanoz
2-3 litre sıcak su
2-3 litre soğuk su
öncelikle un ,su ,yumurta ve tuz ile hamurumuzu hazırlıyoruz 1 saat kadar dinlendirdikten sonra hamurdan 11 tane beze oluşturuyoruz
tepsimizi hazırladığımız yağ karışımından 2 -3 kaşık yağ ile yağladıktan sonra ilk hamurumuzu açıp haşlamadan tepsiye yayıyoruz aynı şekilde en üste gelicek hamurda haşlanmadan kullanılıcak,diğer hamuruda ince bir şekilde açıp kaynamakta olan suyun içine bırakıyoruz 1,5 dk haşlıyoruz
kevgir yardımıyla sıcak sudan çıkartıp soğuk suyun içine bırakıyoruz elimizle suyunu süzdürüp tepsiye yayıyoruz
üzerine 2 kaşık yağ gezdirip diğer hamuru açıp haşlayıp yayıyoruz ve peynirli içten serpiyoruz,sırasıyla bir kat yağlı hamur diğer kat peynirli iç
9 bezeye aynı işlemi tekrarladıktan sonra en üste hamur açıp haşlamadan yayıyoruz böreği dilimleyip kalan yağı üzerine gezdirip kızgın fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
0 Responses to "SU BÖREĞİ"
Yorum Gönder