Malzemeler
5 adet yumurta
5 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından eksik ılık su
yeteri kadar un
iç harcı:
250gr kıyma
2adet soğan
1tutam maydanoz
1çay kaşığı karabiber
2yemek kaşığı sıvı yağ
yufkaların haşlanması için:
bir tencere kaynar su
1 tencere soğuk su
2 tatlı kaşığı tuz
süslemek için:
az susam ve çörek otu.
Hazırlanışı
Yumurta, tuz, un ve suyumuzu yoğurup hamur elde ediyoruz. 2si diğerlerinden büyük olmak şartıyla 8 adet beze elde ediyoruz.
İç harcı için kıyma ve yağımızı etler suyunu çekene kadar ocakta pişiriyoruz. Pişice küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz. Onları kavurup ocagın altını kapatıyoruz maydanoz az tuz karabiberimizi ekleyip karıştırıyoruz.
Büyük boy tepsimize yarım çaybardagı kadar sıvıyag gezdirip çörek otu ve susam serpiyoruz.
Bezelerimizi un yardımıyla 2 tanesini tepsiden büyük digerlerini tepsimizin büyüklügünde açıyoruz. Açtıklarımızı teker teker temiz bezlerin üstüne koyuyoruz kuruması için büyük olanlardan birini tepsimize buruşuk şekilde seriyoruz diğerini kağıtla birlikte katlayarak sarıyoruz. Bunu kurumaması için yapıyoruz.
Tenceye su koyup kaynatıyoruz. İçine tuz atıyoruz. Yufkalarımızı üst üstte koyup 4e kesiyoruz. Bir yarısını alıp sıcak suya atıyoruz. Süzgeçle çıkarıp soğuk suya daldırıp salata tahtası yada herhangi düz bişeyin üstünde soğuk sudan aldığımız hamuru elimizle düzleyerek fazla suyunu itiyoruz tepsimize taban yaptıgımız yufkamızın üstüne seriyoruz. Diğerleri de bu şekilde haşlayıp seriyoruz böylece yarı katımız dolmuş oluyor. Hazırladığımız kıymalı harcı her yerine eşit şekilde yayıyoruz. Sonra diğer yarı yufkalarımızı haşlayıp aynı şekilde tepsimize döşüyoruz kağıda sardığınız büyük yufkamızı tepsimize hafif kıvrımlar yaparak seriyoruz. Sonra bıçakla birkaç delik açarak ocağımızın tüm ateşlerini kısık olarak açarak döndüre döndüre ve altını bıçakla kontrol ederek pişiriyoruz. Pişince üstüne kağıt seriyoruz. Sonra tepsimizin büyüklügünde bir tepsi kapatarak alt üst yapıyoruz tekrar pişirdiğimiz tepsimizi yağlayarak diğer tepsimize aktardıgımız böregimizi pişirecegimiz tepsiye yavaşca tepsiyle iterek aktarıyoruz ateşimizi tekrar yakarak böreğimizin altını pişiriyoruz. Dilimleyerek servis yapıyoruz.
Yumurta, tuz, un ve suyumuzu yoğurup hamur elde ediyoruz. 2si diğerlerinden büyük olmak şartıyla 8 adet beze elde ediyoruz.
İç harcı için kıyma ve yağımızı etler suyunu çekene kadar ocakta pişiriyoruz. Pişice küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz. Onları kavurup ocagın altını kapatıyoruz maydanoz az tuz karabiberimizi ekleyip karıştırıyoruz.
Büyük boy tepsimize yarım çaybardagı kadar sıvıyag gezdirip çörek otu ve susam serpiyoruz.
Bezelerimizi un yardımıyla 2 tanesini tepsiden büyük digerlerini tepsimizin büyüklügünde açıyoruz. Açtıklarımızı teker teker temiz bezlerin üstüne koyuyoruz kuruması için büyük olanlardan birini tepsimize buruşuk şekilde seriyoruz diğerini kağıtla birlikte katlayarak sarıyoruz. Bunu kurumaması için yapıyoruz.
Tenceye su koyup kaynatıyoruz. İçine tuz atıyoruz. Yufkalarımızı üst üstte koyup 4e kesiyoruz. Bir yarısını alıp sıcak suya atıyoruz. Süzgeçle çıkarıp soğuk suya daldırıp salata tahtası yada herhangi düz bişeyin üstünde soğuk sudan aldığımız hamuru elimizle düzleyerek fazla suyunu itiyoruz tepsimize taban yaptıgımız yufkamızın üstüne seriyoruz. Diğerleri de bu şekilde haşlayıp seriyoruz böylece yarı katımız dolmuş oluyor. Hazırladığımız kıymalı harcı her yerine eşit şekilde yayıyoruz. Sonra diğer yarı yufkalarımızı haşlayıp aynı şekilde tepsimize döşüyoruz kağıda sardığınız büyük yufkamızı tepsimize hafif kıvrımlar yaparak seriyoruz. Sonra bıçakla birkaç delik açarak ocağımızın tüm ateşlerini kısık olarak açarak döndüre döndüre ve altını bıçakla kontrol ederek pişiriyoruz. Pişince üstüne kağıt seriyoruz. Sonra tepsimizin büyüklügünde bir tepsi kapatarak alt üst yapıyoruz tekrar pişirdiğimiz tepsimizi yağlayarak diğer tepsimize aktardıgımız böregimizi pişirecegimiz tepsiye yavaşca tepsiyle iterek aktarıyoruz ateşimizi tekrar yakarak böreğimizin altını pişiriyoruz. Dilimleyerek servis yapıyoruz.
0 Responses to "Su Böreği"
Yorum Gönder