Kalbura Basma (Rahmetli Canım Anneanneciğimin)

Author: LUGAS // Category:

2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat,
1/2 limon suyu
1 çay bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi(arzuya bağlı)
Aldığı kadar un

Şerbeti: 4 su bardağı şeker, 4 buçuk su bardağı su,yarım limon suyu

Yapılışı:

Yoğurmna kabına 2 su bardağı sıvı yağ,1 bardak suyun içine yarım limon suyu konur.1 çay kaşığı karbonat eklenir karıştırılır. 1 limon rendesi ve 1 çay bardağı şeker ve aldığı kadar un eklenip hamur haline getirilir.Arzu ederseniz içine ceviz koyabilirsiniz.180 derecede 30-35 dakika pişirilir soğuk şerbet dökülür.

0 Responses to "Kalbura Basma (Rahmetli Canım Anneanneciğimin)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...