Kalbura Basma (Rahmetli Canım Anneanneciğimin)
Author: LUGAS // Category:2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat,
1/2 limon suyu
1 çay bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi(arzuya bağlı)
Aldığı kadar un
Şerbeti: 4 su bardağı şeker, 4 buçuk su bardağı su,yarım limon suyu
Yapılışı:
Yoğurmna kabına 2 su bardağı sıvı yağ,1 bardak suyun içine yarım limon suyu konur.1 çay kaşığı karbonat eklenir karıştırılır. 1 limon rendesi ve 1 çay bardağı şeker ve aldığı kadar un eklenip hamur haline getirilir.Arzu ederseniz içine ceviz koyabilirsiniz.180 derecede 30-35 dakika pişirilir soğuk şerbet dökülür.
0 Responses to "Kalbura Basma (Rahmetli Canım Anneanneciğimin)"
Yorum Gönder