Herifcem ne zamandir istiyordu sacakliyi, bugüne kismetmis, ama oglusum nedense sevmiyor sacakliyi ne yapayim ne yapayim derken onunda en cok sevdigi yemek patates boranisi geldi aklima.. Bugünüde borani ve sacakliyla savusturmus olduk, yarina Allah kerimdir.. :))
Sacakli Manti (Balikesir)
Malzemeler;
3 kisiliktir daha fazla isterseniz
sayilari iki katina cikarabilirsiniz
1 tavuk
1 yumurta
tuz
ilik su
alabildigince un
Yapilisi;
Yumurta un, tuz ve ilik suyla kulak memesinden biraz sertce bir hamur yogurulur, hamur yarim saat kadar bir kenarda dinlendirilir, bir taraftanda bütün tavuk temizlenir ve haslamaya birakilir..
Hamurdan mandalina büyüklügünde 3 parca kesilir ve 1 cm kalinliginda acilir, bir elektirikli pisirici veya firinin tabaninda hafifce pisirilir, pisen yufkalar yuvarlanir ve yarim santim kalinliginda kesilir, derince bir firin tepsisine kesitigimiz makarnalar konur ve üzerine margarin serpistirilir, 180 derece firinda pembelesene kadar pisirilir, haslanan tavugun suyu makarnalarin üzerine dökülür ve suyunu cekene kadar firinda tutulur..
Servis yaparken makarna tabaga konur ve parcalanan tavuk etleri ilave edilir, daha sonra karabiberle servis yapilir..
Afiyet olsun..
0 Responses to "Sacakli ve Borani"
Yorum Gönder