saç kavurma

Author: LUGAS // Category:
Uzun zamandır yapmamıştım...
Haftasonları menümüzde kırmızı et varsa, mangal yapmak daha pratik ve daha keyifli oluyor bizim için. Ama bu haftasonu hava yağmurlu olunca, saç kavurma yapmak geldi aklıma. Yanında da pirinç pilavı..
Yiyenlerden tam puan aldı. Özellikle Ilgıncım ' Esma Teyze harika olmuş, ellerine sağlık ' dedikçe, iyice keyiflendim.
Herhalde anneleri en mutlu eden anlardan biridir, çocukların severek yemek yemeleri..
Bu arada farkındayım.. İsmimi yazdım:))

Malzemeler:
  • 600 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • 3 adet büyük boy domates
  • 4 adet orta boy yeşil biber
  • 7-8 diş sarımsak
  • mısır özü yağı
  • karabiber, tuz, kırmızı pul biber, kekik

Yapılışı:

  • Eti külbastılık olarak aldım. Ve kuşbaşı şeklinde doğradım.
  • Sacın üzerine alıp, suyunu salıp çekinceye kadar, arasıra karıştırarak kavurdum.
  • Suyunu çektikten sonra, üzerine 1 çaybardağı kadar sıcak su ilave edip, kısık ateşte pişirmeye devam ettim.
  • Yaklaşık 30 dakika sonra tekrar suyunu çekti. Etin pişip pişmediğini kontrol ettim.
  • Önce sıvıyağ ilave ettim. Ardından sarımsak ve biberleri..
  • 10 dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra, küp küp doğradığım domatesleri ilave ettim.
  • Domatesler pişmeye yakın tuz ve baharatlarını koydum.

Maalesef fotoğraflar telefonla çekildiği için çok net değil..

Bu yemeği, süper yemek yapan arkadaşım Hamdi'den öğrendim. Üstelik kavurma sacını da o hediye etmişti bana.

Kendisi inanılmaz güzel balık yapar... Onun sayesinde eşim ve ben balık yemeği öğrenmişizdir. En lezzetli balık hangisi, ne zaman nasıl yenir....

Ama hayat işte...

O güzelim yemek sofralarını ve etrafındakileri dağıttı :(((

İnşallah birgün yine bir araya gelip, o eski günlerde ki yemek masalarımızı kuracağız... Ve sohbetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz...

0 Responses to "saç kavurma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...