Püre Soslu Mücver
Mücver için malzemeler:
4 ortaboy kabak
3-4 dal dereotu
5-6 dal taze soğan
3-4 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar/beyaz peynir
sıvı yağ
tuz, karabiber
Kabakları temizleyip, rendeleyip fazla suyunu sıkın. Bir kapta yumurtayla kabakları, kıyılmış dereotunu ve taze soğanları karıştırın. Unu, peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kızartmak için sıvı yağı tavada kızdırıp, kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Püre sos malzemeler:
4-5 ad. orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, k.biber
Patateslerin kabuğunu soyup, küp küp doğruyorum. Orta boy bir tencerede üstüne 2 parmak çıkacak kadar su ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyip haşlıyorum. Patatesler pişince, içindeki suyla beraber rondoya atıp, üstüne tere yağ ve kaşar ekliyorum hepsini iyice çırpıyorum. Boza kıvamında bir püre elde ederek, mücverin üstüne döküyorum.
0 Responses to "Püre soslu mücver"
Yorum Gönder