Dün çin böreğini yayınlamıştım.Orada kullandığım 2 yumurta beyazının sarıları kalınca bende ziyan olmasın dedim bir kek çırptım.Güzel bir kek oldu.Yani çin böreği yaparsanız beraberinde kekide yapın diyorum.Şaka bir yana gelelim tarifimize
Portakallı Kek için malzememiz:
4 yumurta ( ben çin böreğinden kalan yumurta sarılarını ve 2 yumurta kullandım )
1 su bardağı süt
Yarım portakal babuğu(rendenin ince kısmından rendelenecek)
Bir portakalın suyu
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:Un ve kabartma tozu sona bırakılarak bütün malzememiz çırpılır.Sonra un ile kabartma tozu ilave edilir.Homojen bir karışım elde ettikten sonra yağlanmış tepsiye dökülür ve pişirilir.Soğuk fırına 170 derecede 60 dakika yeterli.Afiyet olsun
YAŞ PASTA
Portakallı Kek için malzememiz:
4 yumurta ( ben çin böreğinden kalan yumurta sarılarını ve 2 yumurta kullandım )
1 su bardağı süt
Yarım portakal babuğu(rendenin ince kısmından rendelenecek)
Bir portakalın suyu
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:Un ve kabartma tozu sona bırakılarak bütün malzememiz çırpılır.Sonra un ile kabartma tozu ilave edilir.Homojen bir karışım elde ettikten sonra yağlanmış tepsiye dökülür ve pişirilir.Soğuk fırına 170 derecede 60 dakika yeterli.Afiyet olsun
YAŞ PASTA
Bizim evde kekler 2 . günden sonra pek zevkli yenmiyor.Öyle olunca da geride kalan keki değerlendirmek gerekli.
Geride kalan kekin dayanılmaz cazibesi :)
Krema için malzememiz:
1,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı şeker
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 kaşık tereyağı
Yapılışı:Tereyağı hariç bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir.Piştikten sonra içine tereyağı ilave edilir.Eriyene kadar tekrar karıştırılır.Soğumaya brakılır.
Kalan kekimiz ince ince dilimlenir.Aralarına krema sürülür.Üzerine de krema sürülür.
Keserken meydana gelen kırıntıları da üzerine süs olarak koyabilirsiniz.Ben öyle yaptım.Orjinal oldu :)
0 Responses to "PORTAKALLI KEK VE YAŞ PASTA"
Yorum Gönder