Portakallı Pasta tarifi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
Hamuru için:
250 gr un
150 gr şeker
4 yumurta
1/2 bardaktan biraz fazla ayçiçek yağı
1 paket tatlı maya
1 portakal kabuğu rendesi
pudra şekeri
Kreması için:
4 portakalın suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
Hamurun tüm malzemelerini çırpın ve yuvarlak bir kalıba dökün. 180 derecede 30-40 dakika pişirin. Soğuyunca ortadan keserek iki kata ayırın.
Diğer yanda unu ve şekeri portakal suyuyla birlikte kısık ateşte karıştırarak pişirin. Jöleleşmemesi için sürekli karıştırmalısınız.
Kremayı pastanızın arasına ve üzerine sürüp pudra şekeri ile süsleyin.

0 Responses to "Portakallı Pasta tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...