Fındık Ezmeli Çikolata Kremalı Bisküvi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
Bisküvi İçin:
-1 yumurta
-1/2 su bardağı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı katı yoğurt
-1/2 paket vanilya
-1,5 çay bardağı pudra şekeri
-1-2 fiske tuz
-5 çay bardağı beyaz un(tam ölçü)
Krema İçin:
-1,5 litre süt
-1 su bardağı şeker
-9 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı kakao
-Yarım paket çiğ krema
Arasına sürmek için :
-100 gr.Fındık ezmesi + 1 yemek kaşığı kakao
Süslemek İçin:
-Bitter Çikolata
Yapılışı:
1.22 cm çapında pandispanya kalıbına yağlı kağıt sererek , bisküvi hamurunu yayın, 180 C de pişirin.
2. Diğer tarafta kremayı pişirin. Soğuduktan sonra blendırda çırpın ve çiğ kremayı ekleyin, pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin. Buzdolabına kaldırın.
3.Bitter çikolatayı ben mari usulü eritin.Altına yağlı kağıt serdiğiniz kalp şeklinde kalıplara çikolatayı dökün .Derin dondurucuda dondurun.
4.Fındık ezmesiyle kakaoyu iyice halledin.
5.Pişirdiğiniz bisküviyi kalıptan çıkarmadan üzerine fındık ezmesini sürün.
6.Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın.
7.Dolaptan çıkardığınız kremaya çikolata parçalarını karıştırın ve kalıptaki fındık ezmesi sürülmüş bisküvinin üzerine yayın.
8.Üzerini hazırladığınız çikolata kalplerle ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
9. Birgün dolapta beklettikten sonra servis yapın.
0 Responses to "Fındık Ezmeli Çikolata Kremalı Bisküvi"
Yorum Gönder