Poğaçayı değişik bir şekilde yapmak istedim ve ortaya poğaça-tart çıktı.
Hamuru için:
100gr. Margarin eritilmiş
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 Yumurta (1 sarısı ayrılmış)
1 Kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Sosu için:
3 Yemek kaşığı acısız ketçap
Kekik, karabiber
Üzeri için:
Peynir-maydonoz karışımı
Sucuk dilimleri
Biber dilimleri
Domates dilimleri
Hamuru için:
100gr. Margarin eritilmiş
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 Yumurta (1 sarısı ayrılmış)
1 Kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Sosu için:
3 Yemek kaşığı acısız ketçap
Kekik, karabiber
Üzeri için:
Peynir-maydonoz karışımı
Sucuk dilimleri
Biber dilimleri
Domates dilimleri
Yapılışı: Poğaça-tartın hamur malzemelerini karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dak. dinlendirin. Dinlendirdiğiniz poğaça-tartın hamurunu ikiye kesin. Hamurun birini merdaneyle biraz kalınca açın. Açtığınız hamuru şekilli bir kalıpla kesin (ben kalp şeklindeki kek kalıbıyla kestim). Üzerine peynirli-maydonozlu harçtan yayın. Domates ve biber dilimlerini üzerine koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Peynirli Poğaça-tartı fırında pişirip, sıcak servis yapın. Bir kapta ketçapı, karabiberi, kekiği karıştırın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, üzerine ketçaplı sosu sürün. Sucuk, domates ve biber dilimlerini poğaça-tartın üzerine koyup fırında pişirin. Sucuklu poğaça tartı, sıcak sıcak servis yapın... Domates, biber ve sucukları fazla kesmişim. Onları küçük küçük kesip, karıştırdım. Kalan hamur parçalarını birleştirip, merdaneyle kalınca açtım. Poğaça kalıbıyla hamurdan parçalar kesip bazılarının içlerine sucuklu harçtan, bazılarının içlerine peynirli harçtan koydum. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serptim ve fırında pişirdim.
0 Responses to "Poğaça-Tart"
Yorum Gönder