Malzemeler:
- 1 brokoli
- 1 karnibahar
- 2 havuç
- 1 paket hazir peynir sosu
- pul biber
- tuz
Yapilisi: Brokoli ve karnibahari elimizle parçalara ayiralim (dogramadan, çiçek çiçek) yikayalim ve süzmeye birakalim. Bu sirada havucumuzu soyup küp küp dograyalim. Sirasiyla sebzelerimizi haslayalim. Çok yumusak olmalarina gerek yok.. Haslamak için ayni suyu kullanabiliriz. Haslandiktan sonra iyice süzelim ki sulu olmasin. Hasladigimiz sebzeleri tuzla harmanlayalim ve firina girebilecek herhangi bir kabin için koyalim. Peynir sosunu paketin üzerindeki yazdigi gibi hazirlayalim. Sebzelerin üzerine dökelim ve 200 C önceden isitilmis firinda pisirelim. 20 dk yeterli olacaktir.. Pistikten sonra üzerine pul biber serpip sicak servis edelim......
NOT: Peynir sosunu bulamayan arkadaslarim var, sanirim Türkiyede yok. Peynir sosunun yerine 200ml kadar krema ve üzerine kasar peyniri rendesi kullanabilirsiniz. Yada benim denemedigim ama Hollanda sitelerini gezerken begenildigini gördügüm bir peynir sosu tarifi vereyim size;
- 50 gr margarin/tereyag
- 50 gr un
- 400 ml süt
- 100 gr kasar peynir rendesi
- tuz
Yagimiz eridikten sonra unumuzu ilave edip kavuruyoruz. Güzelce karistiralim ki topaklarimiz olmasin. Karistirarak süt ilave ediyoruz ve kaynamaya birakiyoruz. Kaynadiktan sonra peynirimizi ve tuzumuzu ilave edip karistiriyoruz. Peynir sosunuz hazir...
0 Responses to "Peynir Soslu Sebze"
Yorum Gönder