Esim karnibaharli herseyi çok sever. Tursusundan, kizartmasina kadar... Bu yemekte favorilerimiz arasindadir. Küçük bir vitamin deposu :))
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 sogan
- 1 havuç
- 1 patates
- yarim karnibahar (benim kullandigim büyüktü, küçükse tamamini kullanabilirsiniz)
- 1 y.k. domates salçasi
- siviyag
- tuz
- sicak su
Yapilisi:
Soganlari yemeklik dograyip siviyagda rengini alana kadar kavuralim. Küp küp dogradigimiz havuçlari ve patatesleri ekleyip 1-2 dk birlikte kavuralim. Ardindan salçamizi ekleyelim. Dilerseniz 1 t.k. domates salçasi, 1 t.k. biber salçasi kullanabilirsiniz. Karnibaharlari dilediginiz büyüklükte dograyip ekleyelim. Üzerini geçmeyecek kadar sicak su ve birazda tuz ekleyelim. Kaynayinca altini kisalim, malzemeler yumuşayıncaya kadar pisirelim, yaklasik 30 dk.
0 Responses to "Patatesli Havuçlu Karnibahar Yemegi"
Yorum Gönder