Pratik ve bir o kadar da lezzetli bir yemeğe ne dersiniz.Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıymış.Ben annemden nasıl öğrendiysem öyle tarifi yazacağım.
Malzememiz:
- 5-6 adet patates
- 2 tane kuru soğan
- 200 gr kıyma
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Sıvı yağ
Yapılışı: Patateslerimiz yıkanıp soyulduktan sonra yuvarlak yuvarlak yarım santim kalınlığında doğranır ve suda bekletilir.Soğanlarımız yemeklik doğranır yağda kavrulur.İçine kıyma konulur oda kavrulur.Sonra salçamız,pul biberimiz,karabiberimiz ve tuzumuzda ilave edilir.Hepsi güzelce karıştırılır.Altı kapatılır.Derin olmayan bir tencereye patateslerimiz bir sıra dizilir.Üstüne kıymalı karışımda serpilir.Sonra tekrar patatesle sıralanır ve yine kıymalı karışımdan. Bu şekilde patesler bitene kadar devam eder.Üzerine patatesleri kapayacak kadar su ilave edilir.Kısık ateşte pişmeye bırakılır.Suyu çok fazla olmayacak şekilde ayarlanmalıdır.Az su ile çok lezzetli olur.Yemeğimiz piştikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.Afiyet olsunnn.
0 Responses to "Patates Oturtması"
Yorum Gönder