Muzlu Damla Sakızlı Rulo Sarma tarifi / Tatlılar

Author: LUGAS // Category:
Muzlu damla sakızlı rulo sarma Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 parça damla sakız
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı tereyağı
Arası için

1 muz
Tabanı için

1 paket kakaolu bisküvi
Hazırlanışı

İlk olarak kremasını hazırlayın. Bunun için tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı, unu, pirinç ununu ve damla sakızını alarak karıştırarak pişirin. Daha sonra pişince içine tereyağını ekleyerek iyice çırpın. Kıvamı koyu olursa süt ekleyerek çırpın.


1 paket kakaolu bisküviyi doğrayıcıdan geçirip toz haline getirin. Fırın tepsisinin altına yağlı kağıdı yaydıktan sonra bisküvi tozunu her yerine gelecek şekilde yayın. Hazırladığınız kremayı şanti torbasına doldurun. Daha sonra bisküvileri dağıtmayacak şekilde kremayı bisküvilerin üzerine sıkın. Muzu ortadan ikiye ayırarak kremanın bir ucunu yerleştirin. Yağlı kağıt yardımı ile bu uçtan itibaren rulo yapmaya başlayın. Tamamını sardıktan sonra buzdolabına kaldırarak biraç saat dinlendirin afiyet olsun.

Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Nurdan hanıma teşekkür ederiz.

0 Responses to "Muzlu Damla Sakızlı Rulo Sarma tarifi / Tatlılar"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...