Muzlu Çikolatalı Kek tarifi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
80 gr rendelenmiş bitter çikolata
3 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı (oda sıcaklığında) süt
2 adet (oda sıcaklığında) yumurta
3 adet olgun muz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanışı
1 - Fırını 180°C’de ısıtın. 25x10 cm ebadında dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayın ve tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.
2 - Muzu püre haline getirin.
3 - Ayrı bir çırpma kabında yumurtaları şeker ile birlikte mikserin orta devrinde 5 dakika çırpın. Üzerine sıvıyağ ve süt ekleyin ve hafifçe çırpın.
4 - Unu eleyin. Yumurtalı karışımın üzerine muz püresini, unu ve kabartma tozunu katın. Tahta bir kaşıkla 30 saniye kadar karıştırın. Bitter çikolata ve cevizi ekleyin, tahta bir kaşıkla dikkatlice karıştırın.
5 - Karışımı kek kalıbına dökün ve yaklaşık 55 dakika fırınlayın. (kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz olarak çıkmalı.)
6 - Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kalıbın içinde ılınması için bekletin. Daha sonra dikkatlice tersyüz ederek keki kalıptan çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Dilerseniz ılıkken çırpılmış krema veya dondurma ile birlikte servis yapabilirsiniz.

0 Responses to "Muzlu Çikolatalı Kek tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...